Valikko Sulje

Aurinkolämpö

Aurinkolämpö on tulevaisuutta
Aurinko tarjoaa ilmaista energiaa käyttöveden ja huonetilojen lämmittämiseen
Aurinkolämpöä voi hyödyntää myös Suomessa tehokkaasti. Etelä- ja Keski-Suomessa auringon vuosittainen säteilyenergia on n.1000 kWh/m2. Säteilytaso on lähes sama tai jopa korkeampi kuin Keski-Euroopassa. Aurinkolämpöjärjestelmät sopivat erittäin hyvin lisäenergialähteeksi muiden energiamuotojen rinnalle.

Uusinta tekniikkaa
Tyhjiöputki / HeatPipe tekniikkaan perustuva aurinkokeräin on jo poistumassa markkinoilta. Tasokeräimet ovat korvanneet ne jo lähes kokonaan. Tasokeräimet integroituvat aurinkosähköpaneleiden rinnalle paremmin. Myös niiden tuotto on tehostunut merkittävästi uusien keräinmateriaalien myötä. Aurinkolämpöjärjestelmä koostuu useammasta komponentista; Ulkona sijaitsevasta keräinyksiköstä, pumppuryhmästä, ohjainyksiköstä, kalvopaisuntasäiliöstä, lämmönsiirto putkistosta eristeineen ja siirtonesteestä. Aurinkokeräin on yhdistettävissä muihin lämmitysjärjestelmiin. Kannattavinta se on silloin kun kesäaikaan lämpimänveden kulutus on suurta ja myös kevättalvella ja myöhemmin syksyllä kun lattialämmityksen tarvetta esiintyy.

Aurinkokeräin tuottaa jo helmikuussa aurinkoisina päivinä 60 -70 asteen lämpötiloja. Ulkolämpötila ei vaikuta tuottoon juuri nimeksikään kunhan siirtoputkisto on hyvin eristetty.

Käyttökohteet:
– Käyttöveden lämmittämiseen omakoti-, rivi- ja kerrostaloissa
– Lattialämmitysten tukemiseen
– Öljykattilan rinnalle säästämään kevät-, kesä-, ja syksyaikaista öljynkulutusta
– Hoitolaitokset yms. joissa lämpimän käyttöveden kulutus on suurta
– Uima-altaiden veden lämmittämiseen
– Teollisuuden veden lämmitykseen esim. autopesulat

Hankinta- ja asennuskustannusten jälkeen keräin ei kuluta energiaa kuin ainoastaan kiertovesipumpun vaatiman energiakulutuksen verran n. 40-65W.
Keräin on liitettävissä lämminvesivaraajaan tai energiavaraajaan, joissa on aurinkokeräintä varten liitäntä tai varaajan alaosassa paikka lisäkierukalle.
Liitettävissä myös erillisen lämmönvaihtimen kautta olemassa olevaan varaajaan sekä suoraan uusiin biokattiloihin, joissa aurinkokeräin liitäntä valmiina.
Paras energian- ja samalla myös rahallinen säästö on saatu aikaiseksi lukuisissa öljykattilan rinnalle asennetuissa järjestelmissä joissa on kesäaikainen kosteiden tilojen lattialämmitys.