Valikko Sulje

Hakekattilat

Monipolttoainekattilat

TwinHeat -kattilat

TWINHEAT – Cpi 12

Monipolttoainekattila uudis- ja pientaloihin

Ammattimainen biopolttoainekattila suunniteltu polttamaan puupellettiä, viljaa, haketta, sekä muita markkinoilla olevia biopolttoaineita. Polttoainevarasto on 350 litraa ja varustettu sekoittajalla. Automaattinen täyttö lisätarvikkeena.
Käyttäjäystävällinen O2-ohjaus kaikilla olennaisilla toiminnoilla, sekä valmiit poltto-ohjelmat pelletille, viljalle ja hakkeelle.

Cpi 12 on korkealaatuinen ja hyvin viimeistelty. Polttoainesäiliön kääntää kädenkäänteessä jolloin pääsee helposti kaikkiin osiin käsiksi puhdistuksen ja huollon yhteydessä. Palotila on valmistettu 6 mm:n kattilateräksestä. Voimakas stokeriruuvi on halkaisijaltaan 90 mm. Kattilan teho moduloi 25% ja 100% välillä. Tehontarpeen olessa alle 25%, kattila menee ylläpidolle.

TWINHEAT Cpi 12 soveltuu erinomaisesti uusiin energiatehokkaisiin taloihin, pieniin asuintaloihin, halleihin, y.m. Yhdistä laitteisto esim. aurinkolämmitysjärjestelmän, sähkövastuksen tai muiden lämmönlähteiden kanssa.

Dansk Teknologisk Institut on testannut ja hyväksynyt Cpi 12 DS/EN303- 5 standardin mukaan polttoaineille: pelletti, vilja ja hake.

TWINHEAT – Combi M Monipolttoainekattila

Lämmitä esim. asuintaloja, maatilarakennuksia ja pienmpiä teollisuushalleja.

Vaativaan ja ammattikäyttöön tarkoitetullla Combi M-kattilajärjestelmällä poltat automaattisesti esim. haketta, pellettiä, viljaa ja manuaalisesti polttopuita. Käyttäjäystävällinen O2-ohjaus kaikilla tarvittavilla toiminnoilla sekä valmiit ohjelmat puupellettien, hakkeen ja viljan polttoon. Mahdollisuus omaan ohjelmaan.

TWINHEAT Combi-laitteisto on korkealaatuinen ja hyvin viimeistelty tuote. Kaikki pellit on jauhemaalattu ja kestävät sen takia kulumista hyvin. Palotila on tehty 6 mm:n erikoiskattilateräksestä. Vahvan stokeriruuvin halkaisija on 120 mm. Kattilan teho säätyy portaattomasti tehontapeen mukaan 25% ja 100% välillä. Kun tehontarve on alle 25% kattilan huipputehosta, poltin menee ylläpitotulelle.


TWINHEAT Combi M toimitetaan toimitetaan integroidulla polttoainesäiliöllä, jonka koko voi olla 300, 500, 700 tai 1400 litraa. Polttoainesäiliö on varustettu tehokkaalla sekoittajalla joka estää huonosti valuvien polttoaineiden kuten hakkeen ja purun holvaantumisen. Polttoainesäiliöitä voidaan toimittaa täyttöautomatiikalla jolloin järjestelmään voi liittää isompi siilo. Combi M on järjestelmä sille joka haluaa täysautomaattisen täytön mutta haluaa säilyttää mahdollisuuden täyttää polttoainesäiliötä käsin. Poltin ja polttoainesäiliö voidaan sijoittaa kattilan vasempaan kylkeen, oikeaan kylkeen tai takaosaan. Puuta voi polttaa kun stokeri on käytössä tai kun se on poissa käytöstä.

 TWINHEAT – Combi MCS
– Monipolttoainekattila

Lämmitä esim. asuintaloja, maatilarakennuksia ja pienmpiä teollisuushalleja.
MCS-laitteisto yhdistetään ulkoiseen siiloon siirtoruuvin avulla. Kattila ja poltin ovat samanlaiset kuin Combi M-laitteistoissa, mutta polttoainesäiliö on korvattu stokeriyksiköllä (automaattinen syöttölaite) johon on liitetty sulkusyötin. Ulkoinen syöttöruuvi tuo polttoaineen sulkusyöttimelle. Combi MCS on, tyyppihyväksyttyjen polttoaineiden lisäksi, valmistettu ja tarkoitettu polttamaan myös kevyitä biopolttoaineita kuten esim. purua ja haketta.

Laitteisto yhdistetään esim. TWINHEATin täysautomaattiseen siilojärjestelmään. Katso vaihtoehdot täällä alla.
Tasalaatuisia polttoaineita, kuten pellettiä ja viljaa, polttaessa käytetään usein rehusiiloa tai pellettisiiloa. Siilo pystytetään sisä- tai ulkotilaan. Polttoaine siirretään kattilalle suoralla tai joustavalla ruuvilla.
Holvaantumisominaisuuksia omaavia polttoaineita polttaessa, kuten esim. haketta ja purua, voidaan käyttää jousipurkainta tai hydraulista tankopurkainpohjaa. Näillä saadaan isompia siiloja.

Polttoaineet: pelletti, vilja, hake, kutteripuru, sahanpuru, polttopuu y.m.
Käyttäjäystävällinen O2-ohjaus lambda-anturin avulla.
Kattilamallit: MCS20, MCS40 ja MCS80
Tekniset tiedot kattiloille samat kuin Combi M:lle.