Valikko Sulje

Pellettienergia

Pelletti infoa

Meille on tullut paljon kyselyjä pelletistä, PELLETTIÄ ME EMME VALMISTA, VARASTOI EMMEKÄ MYY.

Pelletti on ympäristöystävällinen puhdas luonnontuote. Se on puupurusta ja kutterilastusta kovassa paineessa puristettu, halkaisijaltaan 6 tai 8 mm ja pituudeltaan 10-30mm pitkä sylinterin muotoinen ”papana”. Pelletti on kuivaa, kosteusprosentti alle 10% eikä sen valmistuksessa ole käytetty liima-aineita. Pelletin puristuksessa syntyy niin paljon lämpöä että se riittää sulattamaan puun omat sidosaineet jotka sitovat pelletin puukuidut yhteen.

Puupelletit ovat:

– Uusiutuvaa bioenergiaa
– Kotimainen polttoaine
 -Tiivistä ja tasalaatuista polttoainetta
– Ympäristöystävällinen energiamuoto
– Helppo käsitellä, käyttää ja kuljettaa
– Ei jäädy tai homehdu
– Pieni varastointitilan tarve
– Suuri energiasisältö

Energiasisältö:
– n. 4.7 kWh/kg
– Tuhkapitoisuus: alle 0,5%
– Ominaipaino: 650 kg/i-m3
– Tilan tarve: 1,6m3 / tonni

Puupelletin poltossa syntyvät päästöt ovat vähäisiä. Syntyvä hiilidioksiidipäästö ei rasita luontoa, päästön verran on jo sitoutunut puuhun sen kasvun aikana. Pienhiukkaspäästöt ovat pienemmät kuin puuklapeilla, poltettuna takoissa ja uuneissa.

Pelletinkäyttö:

Pelletin pääasiallinen käyttö on automaattisyötteisissä laitteissa, kuten pellettitakoissa, pellettikattiloissa yms. Myös pelletin hiukkaspäästöt ovat helpommin hallittavissa automaattisten järjestelmien avulla.

Tavallisissa tulisijoissa on mahdoliista polttaa pellettiä erillisen polttokorin avulla. Parempi vaihtoehto on kuitenkin polttopuriste l. briketti, jota voidaan polttaa ilman mitään polttokoreja puuklapien tapaan. Pelletin ja briketin poltossa syntyy huomattavasti enemmän lämpöä kuin puunpoltossa. Valurautaiset arinat eivät kestä yhtä pitkään pelletti ja briketti käytössä.  Briketin lämpöarvo, hinta ym. ominaisuudet ovat samat kuin pelletillä.